Ervaringen van anderen

Ervaringen van anderen

Ervaringen van anderen

Benieuwd wat haptotherapie voor je zou kunnen betekenen? Lees hieronder de ervaringen van mensen die je voor gingen.

“Het lijkt allemaal zo moeilijk en vaag maar uiteindelijk is het zo logisch!”

Toen ik het voor de eerste keer las vond ik het maar niks, maar toch vond ik het ergens bij me passen. Ik voelde me al zo lang niet lekker in mijn vel, zat al zo lang met buikpijn en andere lichamelijke en psychische klachten dat ik alles wilde proberen. Ik werd bewuster van mezelf, ik leerde te luisteren naar mijn gevoel en wat IK wilde. Waarom voel ik me zo en waarom reageer ik op bepaalde situaties zo. Door de aanraking leerde ik te zeggen wat ik wilde, wat ik voelde en waarom ik dat voelde. Het lijkt allemaal zo moeilijk en vaag maar uiteindelijk is het zo logisch!

Nicole

“Ik heb geleerd om angst niet meer uit de weg te gaan en dit geeft me zoveel mogelijkheden in plaats van beperkingen.”

Waar ik eerst bang was voor mijn gevoel en mijn lijf erg onrustig voelde, vind ik het nu heerlijk om met beiden aan de slag te gaan. Niet altijd natuurlijk, maar ik weet inmiddels dat ertegen vechten meer pijn doet dan toelaten. Ik heb geleerd om angst niet meer uit de weg te gaan en dit geeft me zoveel mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik durf nu echt te kiezen voor wat ik wil en word elke dag meer de vrouw die ik wil zijn. Ik had een paar jaar geleden nooit durven hopen te zijn waar ik nu ben. Dat is mede dankzij Jolanda en daar ben ik haar voor altijd dankbaar voor.

Lonneke

“Soms zijn gevoelens ook niet fijn, maar als je ze echt voelt, toelaat, dan valt het eigenlijk wel mee.”

Ook het uiten van bepaalde gevoelens kan ontzettend opluchten, breng het op een rustige manier in een gesprek en dan blijkt het echt mee te vallen.

Susan

“Ik wist niet precies wat ik hiervan kon verwachten, maar ik wilde heel graag af van de onrust in mijn lijf en het vertrouwen in mijn lichaam weer terug krijgen”

Door de aanrakingen van mijn lichaam leer ik steeds beter luisteren naar mijn lichaam en komt het vertrouwen daarin langzaam weer terug. Ik heb ook geleerd om het op tijd te herkennen als mijn accu weer te leeg dreigt te raken en heb leren accepteren dat het okee is om dit toe te geven aan mezelf en aan anderen.

Esther

“Bij Jolanda voel ik me iedere keer weer gezien en begrepen. Ik kan overal mee aankomen.”

Omdat het veilig voelt, maar ook omdat ik weet dat Jolanda ermee kan werken. Of beter gezegd; mij leert hoe ik ermee kan werken. Het is moeilijk in woorden te vangen wat het me allemaal heeft opgeleverd, ik kan het thuis ook nooit goed uitleggen. Het is een ervaring waardoor ik rust gevonden heb in mijn lijf en steviger in het leven sta.”

Maartje

“Jolanda weet precies wie ik ben en wat ik nodig heb.”

Sinds enkele jaren kom ik bij Jolanda met spannings en depressieve klachten. Dit soms met lange periodes ertussen, enkel als er iets ‘spannends’ in mijn leven is gebeurd maak ik een afspraak voor één of twee sessies. Voor mij is dit voldoende. Jolanda weet precies wie ik ben en wat ik nodig heb op dat moment.
De sessies die ik bij haar onderga ervaar ik als weldadig. In de gesprekken die we dan hebben geeft ze me handvaten om zaken in het juiste perspectief te zien, met creatieve praktijk oefeningetjes die meteen pakken. Op een zeer empatische manier weet ze de spijker op z’n kop te slaan. Na een gesprek mag ik op de behandeltafel en weet ze mijn lichaam weer in balans te brengen. Na een behandeling kom ik weer helemaal tot rust. Voor mij is Jolanda een vakkundige topper!

Wim

Weten wat haptotherapie Veldhoven voor jou kan betekenen?