Over Jolanda

Over Jolanda

Over Jolanda

Mijn naam is Jolanda Oldenhave, een bevlogen mensen mens. Persoonlijke ontwikkeling staat in mijn leven en zo ook tijdens de behandelingen in de praktijk centraal, net als openheid en oog hebben voor een zorgvuldige omgang in het contact met elkaar.

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door hoe we ons als mens bewegen en wat ons van binnen beweegt. Mijn diepe verlangen om meer uit mezelf en het leven te halen bracht me persoonlijk in beweging.

Jolanda Oldenhave

Waarnaar op weg?

Ik had bij aanvang geen idee, maar het gevoel dat er meer mogelijk was trok aan me. In vrijheid door het leven bewegen is tot de dag van vandaag de essentie die ik naleef en streef en nog belangrijker, het te (be)leven. Samen, zowel met mezelf en in de ontmoeting met de ander.

Ik heb werkervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg en in mijn eigen praktijk voor Haptotherapie die sinds 2010 gevestigd is in Veldhoven. Door de jarenlange ervaring in het begeleiden van persoonlijke processen merk ik dat ik vooral warm loop voor mensen die niet alleen van hun probleem af willen, maar ook bereid zijn om hieraan voorbij te kijken. Mensen die willen onderzoeken en ontdekken.

Ikzelf ga door het leven met mijn man, vergezeld met 2 volwassen stiefzonen en dierbaren om me heen. Wandelen, muziek maken, zowel rumoer en stilte opzoeken. Woorden die mij typeren zijn: Gepassioneerd en wat eigen(ge)wijs, warm en helder.

Mijn pad van zelfonderzoek verliep oa via de Haptotherapie, lichaamswerk en Advaita, maar de belangrijkste leerschool is tot de dag van vandaag het leven zelf.

Al snel ontdekte ik dat het niet alleen in mijn hoofd of  buiten mezelf te vinden was. De weg is naar binnen, daar waar alles aanwezig is. Maar dat is soms ook makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb me veel afgevraagd: hoe kom ik daar?  Ik ontdekte dat verbinden het sleutelwoord is, de weg naar de eenvoud van dat wat is. En dat raakt me keer op keer. Het is een reis vol ontdekkingen en verwondering geworden, lerend van de momenten die het leven me toont. Het mooie vind ik dat de  bewegende wereld om me heen  misschien niet zozeer verandert, maar als er van binnen verbinding ontstaat tussen denken, voelen en handelen ik de wereld anders ervaar.

En nu ben ik waar ik nu ben. Vooral erbij, meer en meer aanwezig in dat wat er is. Dat is ook wat je zal ervaren als we elkaar gaan ontmoeten. Een open ontmoeting en een welkom aan alles wat je met je meebrengt. In de (aan)geraaktheid met dat wat er is.