Intake

Als je besluit een behandeling te starten, zal de eerste afspraak een uitgebreide intake zijn. Deze zal, in ieder geval grotendeels, in de vorm van een haptonomisch gesprek zijn. Hiervoor trekken we 60 a 75 minuten uit en er zal 1 consult in rekening worden gebracht. Je bent, voorafgaand aan het besluit om wel of niet een intake in te plannen, ook welkom voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek van ongeveer 15 minuten. Hiervoor breng ik geen kosten in rekening.

Consult

De kosten voor haptotherapie in 2024 zijn € 98,- per uur (vrijgesteld van btw). Een consult duurt ongeveer een uur. Aan het eind van het consult ontvang je een factuur. Deze factuur kun je vervolgens zelf bij je zorgverzekeraar indienen.

Voor mensen met een minimum inkomen is eventueel reductie mogelijk.

Vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden haptotherapie of een gedeelte hiervan. Gezien mijn kwaliteitskeurmerk en registratie bij de beroepsvereniging vvh komen ook de consulten in mijn praktijk hiervoor in aanmerking. Klik hier om de praktijkovereenkomst in te zien (PDF). Voor concrete informatie en precieze bedragen hierover verwijs ik je door naar je eigen zorgverzekeraar. Ook kun je kijken op de vergoedingenlijst van de VVH.

Bijdrage werkgever

Steeds vaker stimuleren en investeren werkgevers mee in de persoonlijke ontwikkelingsprocessen van hun werknemers. De mogelijkheden hiervoor kan je navragen bij je werkgever. Bedrijfscoaching wordt belast met 21% btw. Haptotherapie, betaald door de werkgever, is vrijgesteld van btw. Per sessie worden er 10 minuten overhead-kosten doorberekend aan de werkgever.

Op basis van wetgeving wordt terugkoppeling over de inhoud van de behandeling alleen aan de cliënt zelf gegeven. De cliënt kan zelf besluiten deze al dan niet met de werkgever te delen.