Ervaringen van anderen

Benieuwd wat haptotherapie voor je zou kunnen betekenen? Lees hieronder de ervaringen van mensen die je voor gingen.

"Het lijkt allemaal zo moeilijk en vaag maar uiteindelijk is het zo logisch!"

…Toen ik het voor de eerste keer las vond ik het maar niks, maar toch vond ik het ergens bij me passen. Ik voelde me al zo lang niet lekker in mijn vel, zat al zo lang met buikpijn en andere lichamelijke en psychische klachten dat ik alles wilde proberen. Ik werd bewuster van mezelf, ik leerde te luisteren naar mijn gevoel en wat IK wilde. Waarom voel ik me zo en waarom reageer ik op bepaalde situaties zo. Door de aanraking leerde ik te zeggen wat ik wilde, wat ik voelde en waarom ik dat voelde. Het lijkt allemaal zo moeilijk en vaag maar uiteindelijk is het zo logisch!”

Nicole

"Ik heb geleerd om angst niet meer uit de weg te gaan en dit geeft me zoveel mogelijkheden in plaats van beperkingen."

Sinds 2015 kom ik al bij Jolanda. Wat ben ik blij dat ik toen de stap heb gezet om met haptotherapie te beginnen. Ik was zo ver verwijderd van mijn gevoel, dat ik volledig de weg kwijt was. Samen met Jolanda heb ik mezelf teruggevonden. En ondanks deze positieve uitkomst, heb ik nog steeds af en toe behoefte aan een sessie met haar.

Waarom? Ik weet inmiddels dat ik niet alles alleen hoef op te lossen. Jolanda kent me soms beter dan dat ik mezelf ken. Wanneer ik op een belangrijk kruispunt in mijn leven sta bijvoorbeeld, gaan oude patronen zo nu en dan met me aan de haal. Mede dankzij de therapie ben ik me bewust van deze patronen en ze helpt me weer in mijn balans te herstellen, om nóg dichter bij mezelf te komen. Om niet meer in paniek te raken of juist die paniek in de ogen te kijken.

Waar ik eerst bang was voor mijn gevoel en mijn lijf erg onrustig voelde, vind ik het nu heerlijk om met beiden aan de slag te gaan. Niet altijd natuurlijk, maar ik weet inmiddels dat ertegen vechten meer pijn doet dan toelaten. Ik heb geleerd om angst niet meer uit de weg te gaan en dit geeft me zoveel mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik durf nu echt te kiezen voor wat ik wil en word elke dag meer de vrouw die ik wil zijn. Ik had een paar jaar geleden nooit durven hopen te zijn waar ik nu ben. Dat is mede dankzij Jolanda en daar ben ik haar voor altijd dankbaar voor.

Lonneke

"Soms zijn gevoelens ook niet fijn, maar als je ze echt voelt, toelaat, dan valt het eigenlijk wel mee."

Ik worstel al 20 jaar met een eetstoornis en heb al veel therapieën gehad, maar op één of andere manier heeft niets echt geholpen. Dat het te maken heeft met dat ik te gesloten ben als het om mijn eigen gevoelens gaat was ik wel achter, maar praten over mezelf vind ik heel moeilijk. Dit probeer ik in de praktijk dan ook toe te passen en dan zie ik dat ik met eten, echt mijn gevoelens weg ‘eet’. Soms zijn gevoelens ook niet fijn, maar als je ze echt voelt, toelaat, dan valt het eigenlijk wel mee. Ook het uiten van bepaalde gevoelens kan ontzettend opluchten, breng het op een rustige manier in een gesprek en dan blijkt het echt mee te vallen.

Susan

"Ik wist niet precies wat ik hiervan kon verwachten, maar ik wilde heel graag af van de onrust in mijn lijf en het vertrouwen in mijn lichaam weer terug krijgen"

Nadat ik begin 2012 een burn-out kreeg, adviseerde de bedrijfsmaatschappelijk werkster me om naar een haptotherapeut te gaan. Ik wist niet precies wat ik hiervan kon verwachten, maar ik wilde heel graag af van de onrust in mijn lijf en het vertrouwen in mijn lichaam weer terug krijgen, dus besloot het te gaan proberen.
Door de aanrakingen van mijn lichaam leer ik steeds beter luisteren naar mijn lichaam en komt het vertrouwen daarin langzaam weer terug. Ik heb ook geleerd om het op tijd te herkennen als mijn accu weer te leeg dreigt te raken en heb leren accepteren dat het okee is om dit toe te geven aan mezelf en aan anderen.

Esther

Weten wat haptotherapie Veldhoven voor jou kan betekenen?

Neem contact op

of lees meer over haptotherapie